maanantai 30. marraskuuta 2015

Mimmit Tammisaaressa ft. Maestro Mika "Haukikoira" Vornanen Osa 1/2

Noniin, nyt olisi sitten edessä lähes mahdoton tehtävä, kun pitäisi saada viime viikonlopun huikeat kaksi päivää puristettua edes himpunverran romaania lyhyempään kirjalliseen muotoon. Aloitetaan vaikka sillä kuinka tämä tapaaminen sai alkunsa. 

18.11.2015 kalamimmien inbox pimpautti ja viestin lähettäjän nähtyäni pulssi nousi heti punaiselle: "Onko kukaan kuulolla, ehditkö soittamaan" ja lähettäjänä Mika Vornanen... Noh, eihän siinä auttanut kuin soittaa, ennen kuin ehtii paniikki iskeä oikein kunnolla. Se puhelu todella muutti ainakin Mimmien maailmaa. Kuin ihmeen kaupalla saatiin kaikille sopiva kalatreffipäivä sovittua ja 3/4 mimmeistä paikalle jo lauantai-illaksi. Olimme sopineet tapaamisesta Tammisaaren kaupunginhotellilla, joka toimi myös majoituksenamme. Ei voi kuin kehua hotellia: loistava sijainti, kohtuu hintainen ja todella viihtyisä ravintola (maukasta ruokaa).

<3


28.11.2015 Saavuimme mimmien kanssa erinnäisten vaiheiden jälkeen Raaseporiin kuuden aikoihin illalla ja heti aulassa meitä odottikin jo tämän viikonlopun kapellimestari. Äkkiä kamat huoneeseen ja kohti hotellin ravintolaa muistiinpanovälineiden ja kurnivien vatsojen kera. Siinä sitten meni tunti, toinen ja neljäskin. Upeita tarinoita, seikkaperäisiä selvityksiä haukikalastuksesta yleisesti, hurttia huumoria, shadien rigausta, kertomuksia "Ituhipin" kalareissuilta, kalastuspolitiikan perkaamista ja paljon nauramista jne jne.. Parasta oli kun saatiin ns. perusperus-asiat käytyä läpi jo ennen kalapäivää, niin ei tarvinnut tuhlata kallista vesilläoloaikaa esim. siihen miten shadit rigataan ja vaihdetaan kätevimmin toiseen. Läpi tuli lisäksi käytyä mm. se miten suhteessa veneen liikkumiseen ja tuuleen on viisainta kohdistaa heittonsa, jotta saadaan maksimoitua shadin "kalastava" uinti mahdollisimman lähelle venettä asti. Tärkeä huomio sinällään, että toki kalaa tulee parhaiten silloin kun viehe on vedessä, mutta mahdollisuuksia voi vielä huomattavasti parantaa sillä kuinka sitä siellä uittaa (ettei mene vetouisteluksi niinkuin Mika asian ilmaisi.. ;) ). 

Saijan tyylinäyte!


Mimmit vietteli myös epävirallisia pikkujoulujaan ja iltaa lähdettiin jatkamaan vielä paikalliseen yökerhoon/pubiin. Yöllä hotellille kävellessä todellisessa myrskypuuskatuulessa mieleen tuli kuinkakohan huominen kalastus mahtaa tuulisuudessa noviiseilta luonnistua... 


Kaikki sai testi rigailla useamman shadin, tästä oli su suuri apu kun oli edes jotain tullut reenattua valmiiksi!

Ilmeistä näkee, että mimmeillä oli koko kovalevyn kapasitettikäytössä kun imettiin tietoa ja testattiin ihan käytännössä.

Siinä ne, tärkeimmät!

Melko idyllinen maisema oli rannassa vastassa.


29.11.2015 Kello soittaa 7 hujakoilla ja ulkona odottaa lähes epätodellinen näky; on AIVAN tyyntä, ja päivä näyttää valkenevan lähes aurinkoisena.. Mahtavaa! Jenni aloitti aamunsa Yle areenan erätulilla-ohjelman parissa ja Saija ja Sini keittivät termariin valmiiksi kaakaota ja teetä. Hotellin aamupala ansaitsee myös ison ison peukun. Tarjolla oli mm. monenlaista silliä ja graavikalaa, päästin heti aamusta fisun makuun! ;) n.  klo 8:30 aikoihin lähdettiin vaappumaan kelluntahaalareinemme kohti laituria ja päivän THE venettä. Mikan venettä Lundia, ei todellakaan ollut vaikea bongata laiturista, niin mahtipontinen näky se oli jo kaukaa. Heti veneeseen astuessa tuli selväksi, että kyseessä on TODELLA vakaa vene. Vene ei edes niiannut kun mimmit yksitellen astuivat laidan kautta peremmälle. Lund oli hyvin samantyyppinen vene kuin Tracker, mutta oikeastaan jokaiselta yksityiskohdaltaan vieläkin hiotumpi timantti. Enemmän säilytystilaa, tilavampi, isompi jne. Tähän alle kokosin muutamia kuvia veneestä, joista ehkä saatte hieman kuvaa mistä puhutaan... :) ( kiitos Mika kuvista! :) )

päivän aikana kävi enemmän kuin selväksi miten suuri apu keulamoottorista on näissä hauen heittokalstushommissa. keulasta löytyi myös kuvassa vas. näkyvä ISO säilytystila minne mahtuisi vaikka pikkulapsi...

Kuinka kätevä on tämä!

Siittä sitten pikkasen tilankäyttömallia! huulipyöreänä mimmit näitä ihasteli!

Melko pähee, ja rokki soi kun shadejä piiskattiin haukien kiusaksi!

Tilaa oli senkun tanssit pitäisi, tällä kertaa keskityttiin kuitenkin kalastukseen.. ;)

ja tässä näkyy mimmien lemppari istuimet, kyllä kelpas lekotella kun maisema vaihtui! <3
Kuten huomaatte emme ole vielä päässeet edes itse kalastukseen asti ja tekstiä on tullut yhden novellin verran. Tällä kertaa on siis pakko käyttää aina niin ärsyttävää TO BE CONTINUED- sanontaa. Seuraavassa osassa selviää muun muassa joutuivatko mimmit jäähylle tai kuka sai Mikan kovassa venekäytöskoulussa päivän ainoan huomautuksen? Miksi Sini ei hihkunut sanaakaan kun kala oli jo tovin ollut kiinni ja miten hauenkalastuksessa on mahdollista saada aikuisviihde ja vastaisku samaan lauseeseen? Stay tuned! ;)


Kirj. Jenni kuvat: mimmit / Mika Vornanen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti